Applicera läppstift över läppbalsam

Applicera läppstift över läppbalsam

Läppstift bör framhäva dina läppar, inte markera torrhet, sprickbildning, eller narighet. Här är fyra snabba skönhetstips för dina läppar så att du kan få den mest smickrande och långvariga effekten av ditt favoritläppstift:

1. Skrubba dina läppar en eller två gånger i veckan för att hålla dem mjuka och smidiga.

Genom detta avlägsnar man alla döda hudceller från läpparna vilket gör att nya hudceller bildas. Gör din egen scrub genom att blanda lika delar farinsocker, vatten, salt och honung, för att sedan försiktigt skrubba blandningen på dina läppar.

2. Applicera ett fuktbindande läppbalsam innan du sätter på ett läppstift eller läppglans så håller du dina läppar smidiga och återfuktande.

Läppstift kan tyvärr framhäva torr- och narighet. Ett ytterligare tips är att använda ett fuktgivande läppbalsam innan du går och lägger dig inför natten.

3. Applicera läppenna

Börja på kanten av överläppen och följ den yttre delen av dina läppar. När läpparna är markerade, använder du samma läppenna för att fylla i dem. Detta steg är viktigt eftersom det kommer att ge en bra grund för läppstiftet du lägger sedan samt gör så att färgen håller längre.

4. Applicera läppstift.

Nu är det dags att applicera läppstiftet och bBästa sättet att sätta på ett läppstift är att använda sig av en läppstiftspensel, på så sätt kommer läppstiftet att tränga ner bättre och sitta kvar länge. Avsluta med att ta bort överskottsfärg med hjälp av en papperservett och pressa läpparna mot papperservetten. Därfefter kan du applicera läppstiftet med ett ytterligare lager.