Fräsch och välvårdad hy

Fräsch och välvårdad hy

Önskar du en fräschare hy? Gör detta till din dagliga hudvårdsrutin och du kommer att känna skillnaden.

1. Tvätta ansiktet varje morgon och kväll.

Använd ett milt rengöringsmedel som matchar din hudtyp (fet, torr eller kombination) varje morgon och kväll för att avlägsna orenheter som t ex oljor, damm, smuts, solkräm, och pollen.

2. Återfukta.

När du kommer ut ur duschen på morgonen och när du tvättar ansiktet på kvällen, använd en fuktighetskräm och fuktgivande kroppslotion direkt för att bevara fuktigheten i huden. Detta gör att din hud ser ut och känns mjuk och smidig, vilket också kan bidra till att minimera uppkomsten av rynkor.

3. Ha koll på vätskebalansen.

Det är viktigt att dricka tillräckligt med vatten varje dag. Bra vätskebalans på insidan hjälper till att återfukta huden vilket gör att den ser och känns mjuk och smidig på utsidan.

4. Använd solskyddskräm och undvik överdriven solning.

För att förhindra för tidigt åldrande, rynkor och hudcancer, är det viktigt att använda solskyddsmedel med minst SPF 30 varje dag, inte bara på soliga dagar eller dagar när du tillbringar mycket tid utomhus.

5. Ät hälsosamt.

Den mat du äter kan ha en stor inverkan på huden. Mat som är rik på omega-3 fetter är t.ex. olivolja, lax, valnötter och mandel- Dessa viktiga näringsämnen till huden som kan bidra till att förebygga hudskador och främja en friskare och slätare hud.

6. Peela försiktigt.

Huden förnyar sig ungefär var 30:e dag. Om gamla celler får vara kvar, kan de bidra till ett grått och tråkigt utseende.  Peeling hjälper till att föryngra huden och hjälper även till att förbättra upptagningsförmågan av dina andra hudprodukter. Använd antingen en mild peeling-produkt som du hittar i din lokala butik, apotek eller gör en egen hemma-variant.

Ansiktet kräver mild peeling, så använd gärna en peeling med fina korn istället för en peeling med grova korn, som kan vara för starkt för ansiktet. Huden på ryggen, händer och fötter tål en grövre peeling. Ansiktspeeling kan du använda en till två gånger i veckan, för kroppen kan man göra det lite oftare beroende på vilken hudtyp du är.